5 Οκτ 2008

Τετάρτη 10 Σεπ 2008

Από το Νευροκόπι στην Κερκίνη [6:24 ώρες, 113 χλμ.]

Η pub του Ρίκου απόψε εκτέλεσε και χρέη ξενοδοχείου. Ο Ρίκος θα μας φέρει για το πρωινό εξαιρετικά ντόπια προϊόντα. Θα μας συνοδέψει για αρκετά χιλιόμετρα με το ποδήλατό του. Κι αυτή η μέρα άρχισε υπέροχα.
Στον κάμπο άρχισε η συγκομιδή της γνωστής πατάτας Νευροκοπίου.

Όπως ξέρουμε ήδη η Ελλάδα είναι η χώρα των βουνών, οπότε μας περιμένει μια καλή ανάβαση στη Βροντού, και μια κατάβαση μετά προς τις Σέρρες (μια κατάβαση δεν χρειάζεται να την πεις καλή.... είναι πλεονασμός).


Κάθε λίγο οι ποδηλάτες υποκύπτουν στο γλυκό πειρασμό: χθες το βράδυ ένας φίλος του Ρίκου μας χάρισε ένα δοχείο με υπέροχο μέλι.


Ζώα για μεταφορά ξυλείας από το δάσος.


Σε μια μεγάλη κατάβαση-σλάλομ προς τις Σέρρες.

Μετά από την ερημία της υπαίθρου των τελευταίων ημερών, η πόλη των Σερρών μας ξαφνιάζει με τη φασαρία της. Προωθούμαστε γρήγορα προς τα δυτικά, και δεν αργούμε να μπούμε στην πεδιάδα της Κερκίνης με τα απέραντα χωράφια και τα κανάλια. Ένα κομμάτι του δρόμου κατασκευάζεται και είναι χωμάτινο και εκεί ακριβώς θα έχουμε ένα τρύπιο λάστιχο από μια κοφτερή πέτρα. Τα φορτηγά πάλι θα περνάνε και θα μας κάνουν άσπρους.


Στο Φαρ Ουέστ.

Φτάνοντας στο φράγμα στο Λιθότοπο θα απολαύσουμε τη γαλήνη της απογευματινής λίμνης. Όπως και μερικά υπέροχα μαύρα σταφύλια.Στο ήσυχο απόγευμα θα ποδηλατίσουμε στη δυτική όχθη της λίμνης προς τα βόρεια και θα καταλήξουμε για το βράδυ στο χωριό Κερκίνη. Το προαύλιο της εκκλησίας θα μας φιλοξενήσει για τη νύχτα. Το χωριό είναι εντελώς ήσυχο, λόγω της εποχής δεν υπάρχει κόσμος. Ένας παππούς θα μας δώσει από τον κήπο του δύο ντομάτες που ζυγίζουν περισσότερο από ένα κιλό η καθεμιά! Αυτές οι δύο ντομάτες θα είναι οι νοστιμότερες ντομάτες που δοκιμάσαμε ποτέ. Το μόνο πρόβλημα ήταν οι πιπεριές του: αυτές θα είναι το πιο καφτερό πράγμα που δοκιμάσαμε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: