5 Οκτ 2008

Παρασκευή 19 Σεπ 2008

Από τη Σαγιάδα στην Πρέβεζα [6:40 ώρες, 119 χλμ.]


Ιδού και η απόφαση του ΚΕΣΥ για τους δύσπιστους!

Η μέρα αυτή λες και μας αποζημιώνει με ένα ευχάριστο πρωινό, για τα κρύα και τις βροχές των προηγούμενων. Παίρνουμε ένα πολύ ευχάριστο αγροτικό δρόμο που οδηγεί μέσα από τα κτήματα με τα ξυνά προς την Ηγουμενίτσα. Είναι απόλαυση να ποδηλατείς σε αυτή την πεδιάδα!


Ο κάτω ρους του Καλαμά. Και εκεί ο ελληνάρας πέταξε τα μπάζα του.


Μια φωτογραφία-σύμβολο του ταξιδιού μας. Ώρα 09:16 το πρωί στον κάμπο της Σαγιάδας: μια ελληνική σημαία ανεμίζει στον πρωινό ανατολικό άνεμο με φόντο τα ακριτικά βουνά του βορρά.

Ο δρόμος προς Πρέβεζα δε θα λέγαμε ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ απαιτεί προσοχή από τον ποδηλάτη καθώς είναι αρκετά στενός σε πολλά σημεία του και οι νταλίκες περνούν ανελέητα. Επίσης είναι δύσκολο να βρίσκουμε νερό. Ο καιρός άρχισε πάλι τα καπρίτσια του. Ο ουρανός φορτίζεται με σύννεφα.


Νούφαρα στο έλος Καλοδικίου.


Στα μέρη της Πάργας.

Φτάνοντας στην Πρέβεζα, ρωτάμε πού είναι στο στάδιο της πόλης... για το γνωστό λόγο. Εκεί θα εκπλαγούμε με τον τρόπο με τον οποίο θα μας αντιμετωπίσουν! Θα μας προσφέρουν χώρο να μείνουμε, μέσα στο κλειστό γυμναστήριο επειδή ο καιρός δεν πάει καλά, θα μας αφήσουν τα μπάνια να πλυθούμε και να πλύνουμε τα ρούχα μας με όσο ζεστό νερό θέλουμε, θα μας αφήσουν τις τουαλέτες, και τέλος θα μας αφήσουν και το κλειδί για να βγούμε έξω το βράδυ αν θέλουμε!

Παλιοί αθλητές, θα πιάσουμε την κουβέντα μαζί τους και θα μάθουμε ένα σωρό πράγματα για την περιοχή και για την πόλη. Μαθαίνουμε για το κέντρο της πόλης, την παλιά πόλη, όπου και θα πεταχτούμε μια βόλτα, όπου απαγορεύονται τα αυτοκίνητα και επιτρέπονται μόνο τα ποδήλατα και οι πεζοί. Η πόλη αυτή πραγματικά δείχνει ένα ανθρώπινο πρόσωπο, κάτι που είναι σπάνιο για ελληνική πόλη.

Δυστυχώς ο καιρός αγριεύει. Να δούμε πώς θα είναι αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: